Start - Participatiewiki
Zoeken
Hulpmiddelen
LANGUAGES
Start

Start

Uit Participatiewiki

(Doorverwezen vanaf Hoofdpagina)
Ga naar: navigatie, zoeken

Participatiewiki wil een bron van inspiratie zijn voor actieve burgers, participatiebegeleiders, en andere praktijkwerkers. Kortom: een virtueel naslagwerk voor iedereen die het belangrijk vindt dat besluiten, oplossingen en activiteiten gedragen worden.


Participatiewiki verzamelt en verspreidt wetenswaardigheden, kennis, nieuwtjes en boeiende weblinks over participatie in brede zin: van participatie in de woonwijk tot de stad of gemeente; maar ook in private organisaties, het verenigingsleven, een sociale beweging, de sportclub, het vrijwilligerswerk, een actiegroep, het buurtcentrum, het politieke bestel,…. Je vindt hier ook nuttige informatie over noodzakelijke competenties voor het participeren in al deze verschillende contexten en over de gewenste randvoorwaarden voor overleg en samenwerking.


Via de onderstaande categorieën surf je naar alle artikels.


Participatiewiki is een initiatief van drie organisaties: De Wakkere Burger en Kwadraet.

Socius en Netwerk Participatie  zijn momenteel partnerorganisaties.

Op de infopagina stellen deze organisaties zich kort voor.


Participatiewiki kan ook jouw inbreng gebruiken. Wil je zelf of jouw organisatie – éénmalig of regelmatig -- een bijdrage publiceren? Dat kan!

Stuur een mail naar participatiewiki@kwadraet.be met gebruikersnaam en een wachtwoord om je te registreren en neem de auteursrichtlijnen door. Als 'auteur' kan je artikels aanmaken en/of voorstellen doen om bestaande artikels te verbeteren. Om de kwaliteit van deze wiki te bewaken, behouden de drie initiatiefnemende organisaties het recht om bijdragen aan te passen of te verwijderen.